dinsdag 4 december 2012

Salade met gemarineerde kip en zoete mosterd dressing


Soms hoeft koken niet zo ingewikkeld te zijn, deze salade maak je snel en smaakt heerlijk!

Voor deze salade gebruikte ik een scharrelkipfilet, deze kippen zijn gemiddeld twee keer zo oud als gewone kippen als ze geslacht worden. Het plantaardige rantsoen van voornamelijk granen, in combinatie met veel lichaamsbeweging, zorgt voor een smaakvol stevig stuk vlees.

Salade met gemarineerde kip en zoete mosterd dressing
Maaltijdsalade voor 1 persoon

1 (scharrel)kipfilet
2 handen vol rucola
2 bosuitjes, in ringetjes
zongedroogde tomaatjes, naar smaak
groene olijven, naar smaak
parmezaanse kaas, geraspt
geroosterde pijnboompitten

Voor de marinade;
paar blaadjes verse basilicum, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
gedroogde italiaanse kruiden
peper
zeezout
olijfolie

Voor de dressing;
mespuntje mosterd
1 theelepel honing
2 theelepels witte wijnazijn
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
2 eetlepels olijfolie
peper
zeezout

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de ingrediĆ«nten voor de marinade in een kom en voeg de kipblokjes toe, laat minstens 15 minuten intrekken.

Meng de ingrediƫnten voor de dressing in een kom en voeg de rucola, zongedroogde tomaatjes, bosui en olijven toe. Hussel alles door elkaar en leg de salade op een bord.

Bak de kip en leg op de salade. Bestrooi met de parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

Je kunt evt. ook pasta toevoegen of de salade eten met wat brood.

Smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...