zondag 20 januari 2013

Kabeljauw met groene curry en kerstomaatjes



Het eerder geposte recept Zalm met warme olijven en tomaatjes behoort bij ons inmiddels tot het vaste repertoire. Dit recept komt uit het kookboek Mijn Pure Keuken 2 van Pascale Naessens. Maar ook het eerste kookboek, Mijn Pure Keuken, staat vol met heerlijke recepten, zo ook deze heerlijke kabeljauw met groene curry.
Het fijne aan de kookboeken van Pascale zijn de makkelijke en gezonde gerechten die toch altijd speciaal zijn. Door de borden mooi op te maken ziet het gerecht er extra speciaal uit, ik gebruikte een serveerring om een mooi bedje van spinazie te maken. Leg hierop de vis en tomaatjes en besprenkel met wat overgebleven wijn uit de ovenschaal.

Kabeljauw met groene curry en kerstomaatjes
Hoofdgerecht voor 2 personen

2 kabeljauw filets
2 eetlepel groene curry pasta (ik kocht een potje bij AH van het merk Koh Thai)
250 gr kerstomaatjes
200 gr verse spinazie
1 teentje knoflook, geperst
witte wijn
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Besprenkel een ovenschaal met wat olijfolie en leg hier de kabeljauw in.
Meng de curry met twee eetlepels olijfolie en bedek de vis hiermee.

Halveer de tomaatjes en leg deze tussen de kabeljauw. Giet de wijn in de overschaal zodat alles ongeveer een centimeter onder de wijn staat.

Zet de schaal voor 25 minuten in de oven.

Maak de laatste minuten voordat de vis klaar is de spinazie klaar. Verhit wat olijfolie in een wok. Voeg de spinazie en de knoflook toe en laat de spinazie slinken. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...