maandag 25 maart 2013

Pizza di Kyra


Na het boek Daytox is Kyra de Vreeze terug met het nieuwe boek Kyra's Kitchen. Het boek is een echte aanrader voor iedereen die meer wil weten over voeding en wat voeding kan doen voor jou gezondheid en gemoedstoestand! Kyra's Kitchen begint met de basis van de manier waarop Kyra voeding ziet; als krachtig medicijn. Iedere groente, vrucht, noot, graan en boon heeft een unieke samenstelling en een eigen werking. Voor verschillende klachten, zoals slapeloosheid, stress, overgewicht, hoofdpijn en een neerslachtig gevoel, geeft Kyra recepten en tips om de klachten te genezen en te voorkomen. 
Deze heerlijke pizza is onderdeel van het hoofdstuk Dip. We kunnen niet altijd blij en gelukkig zijn, soms heb je als reactie op een gebeurtenis een neerslachtige periode. Het is dan belangrijk tryptofaanrijke producten te eten, denk aan rode paprika, spinazie, asperges, zoete aardappel en knoflook. Maar ook al heb je geen dip, deze heerlijke, gezonde pizza moet je proeven!


Pizza di Kyra
1 persoon / 2 kleine pizza's


voor de pizzabodem;
50 gr havermeel of boekweitmeel (glutenvrij)
water
olijfolie
voor de tapenade;
1 kleine rode paprika
4 zongedroogde tomaatjes, geweekt in heet water
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 grote teen knoflook
2 snufjes zeezout
evt. 10 druppels rozenwateressence
topping voor de pizza's;
10 gr rucola
4 olijven, in ringen
50 gr kerstomaatjes, in partjes
snuf zeezout

Voor de bodem voeg je heel voorzichtig water toe aan het meel, scheutje voor scheutje, terwijl je het doorkneedt. Het is de bedoeling dat het een stevige deegbal wordt. Laat het deeg 30 minuten staan, afgedekt met een vochtige doek.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Gebruik een deegroller om het deeg dun uit te rollen. Neem een kopje met een diameter van ongeveer 11 cm om een mooie ronde vorm uit te steken. Kneed een bol van de rest van het deeg en herhaal het proces. Gebruik een kwast om de pizzabodems wat wat olijfolie (geen extra vergine) te bestrijken. Plaats de pizzabodems gedurende 10 minuten in de oven op 180 graden. Haal de pizza's uit te oven.

Maal alle ingrediënten voor de tapenade met een staafmixer of blender romig. Bestrijk de pizza bodems elk met 30 gram tapenade. Bestrooi met de topping.

De rest van de tapenade kun je in een gesloten bakje bewaren in de koelkast, het blijft zeker nog drie dagen goed. Heerlijk als dip of als gezond broodbeleg.

Geniet van deze gezonde pizza met heerlijke pure smaken!

2 opmerkingen:

  1. ik zoek al lang naar een lekker glutenvrij pizza recept! heb je het met havermeel of boekweitmeel gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruikte boekweitmeel, smaak is even wennen maar zeker in combinatie met de heerlijke sappige tapenade zo lekker! Give it a try, je krijgt er geen spijt van! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...