dinsdag 9 april 2013

Wentelteefjes sandwich met omelet en pancetta

De zoete wentelteefjes kent iedereen, maar kende je deze hartige variant al?
Deze sandwich, met een heerlijke omelet, is een stevige lunch of een ontbijt waarmee je heel de wereld aan kan! 

Wentelteefjes sandwich met omelet en pancetta
voor 1 persoon

1 ei
scheutje kookroom of slagroom
peper
olijfolie
2 sneetjes brood naar keuze
geraspte parmezaanse kaas
3 plakjes pancetta
voor de omelet;
2 eieren
2 eetlepels melk
peper
boter

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop het ei los in een kom en meng er de kookroom/slagroom, peper en olijfolie door. Klopt alles goed door elkaar en verhit een grillpan. Haal de sneetjes brood door het ei mengsel en grill deze aan een kant in de warme grillpan.

Bestrooi een snee brood aan de bovenkant (de niet gegrilde kant) met de geraspte parmezaanse kaas en leg de andere snee brood er bovenop. Zet de sandwich voor 10 minuten in de oven zodat het brood gaar wordt en de kaas smelt.

Bak de plakjes pancetta krokant in de grillpan.

Nu de omelet; kluts de eieren met de melk in een kom en breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en smelt er de boter in. Schenk het eimengsel in de pan en zet het vuur laag. Draai het ei voorzichtig rond in de pan en houd de pan in beweging. Zodra de onderkant van de omelet gestold is en de bovenkant net droog is vouw je de omelet dubbel.

Haal de sandwich uit de oven en trek de sneetjes brood van elkaar, leg de omelet en de pancetta ertussen.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...