donderdag 9 mei 2013

Homemade guacamole met tortilla chips



Vorige week kreeg ik zomaar drie heerlijke avocado's van mijn collega M. Wat is er nou lekkerder om hier guacamole van te maken, een snelle en heerlijk dip. En bovendien heel gezond, de Azteken noemde de avocado niet voor niets ''het fruit van de goden''. 
De vrucht zit vol met vezels, vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld vitamine A, goed voor huid, haar, botten en je immuunsysteem. Avocado's zijn rijk aan kalium, goed voor hart en bloedvaten en de avocado zit ook vol met goede vetzuren, die het slechte cholesterol helpen te verlagen.
Bij deze heerlijke romige dip maakte ik zelf tortilla chips, heel makkelijk en super lekker bij de guacamole. Maak de guacamole vlak voor het serveren, dan is hij het lekkerst.

Homemade guacamole met tortilla chips

3 avocado's
1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd
tortilla wraps
sap van 1/2 citroen
1 tomaat
1 teen knoflook
knoflookpoeder
gedroogde chilipeper
paprikapoeder
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 °C en b
ekleed een bakplaat met bakpapier. 

Vet de bovenkant van een wrap in met een dun laagje olijfolie, gebruik hiervoor een kwastje. Leg hier bovenop nog een wrap en vet ook deze bovenkant in, herhaal dit met alle wraps zodat je een stapel krijgt.

Snijd de wraps in partjes, leg deze op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet raken. Kruid de chips met een beetje zout, knoflookpoeder, gedroogde chilipeper en paprikapoeder.

Bak de chips voor 10 minuten in de oven, laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden.

Hak de knoflook en chilipeper fijn, snijd de tomaat in blokjes en doe dit in een schaal. Haal het vruchtvlees uit de avocado's en voeg deze toe samen met het citroensap. Prak en meng de ingrediĆ«nten door elkaar met een vork. Breng op smaak met zout en peper.

Geniet van deze gezonde snack!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...