zondag 5 mei 2013

Macaroni met ham, kaas en veel groente



Heerlijk die ''mac 'n cheese'', maar helaas krijg je weinig (lees; geen) groente binnen als je deze heerlijke pasta eet. Amber Albarda bedacht daarom een volwaardige variant, het recept is te vinden in haar nieuwe kookboek ''Gezond Genieten''. Deze macaroni zit vol groente, al dan niet verstopt voor de kids die al beginnen te steigeren zodra ze het woord groenten horen. Wil je het helemaal goed doen volgens de zogenaamde Food-IQ van Amber dan gebruik je ook speltpasta in plaats van ''witte'' pasta. Zo krijg je nog meer voedingsstoffen binnen en slaat je bloedsuikerspiegel niet op tilt.
Ken je Amber Albarda nog niet? Ga dan eens op onderzoek uit op internet of in de boekhandel! Ik heb op het gebied van goede voeding erg veel geleerd van haar boeken, deze staan vol tips, weetjes, lekkere recepten en de boeken lezen makkelijk weg. Ik weet zeker dat je na dit heerlijke ''Amber recept'' nieuwsgierig wordt naar meer...

Macaroni met ham, kaas en veel groente
voor twee personen

300 gr (spelt)macaroni of andere vorm pasta
2 sneetjes oud bruin (zuurdesembrood)
250 gr kerstomaatjes
handvol verse wilde spinazie
100 gr broccoli, in roosjes
75 gr parmezaanse kaas
50 gr geitenkaas
75 gr feta
125 gr crème fraîche
125 gr hamblokjes
50 gr pijnboompitten
2 teentjes knoflook
4 theelepels gedroogde basilicum
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe het brood, de rauwe broccoli, knoflook, pijnboompitten, 2 theelepels basilicum en een goede scheut olijfolie in de keukenmachine en maal dit fijn tot een soort vochtige kruim. Schep dit mengsel even over in een schaaltje.


Doe de tomaatjes in de keukenmachine met de rest van het basilicum en pulseer een paar keer. Je kunt dit eventueel fijner malen om de tomaatjes onherkenbaar te maken voor kinderen.


Meng in een kom de crème fraîche met de parmezaanse kaas, de feta en de geitenkaas. Voeg het tomatenmengsel toe en breng op smaak met zout en peper.


Kook de pasta, maar kook de pasta nog niet helemaal gaar. De pasta gaart in de oven namelijk nog verder. Houd nog een kopje kookvocht achter voordat je de pasta afgiet.


Meng het kaasmengsel door de pasta, roer ook de ham en rauwe spinazie erdoorheen. Het mengsel moet licht vloeibaar zijn, voeg eventueel nog wat kookvocht toe.


Doe de pasta in een ovenschaal en schep er het broccoli mengsel op. Bak de pasta in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.


Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...