maandag 24 juni 2013

Foodblogswap; Simpele sla wraps


We gaan alweer richten het einde van de maand, tijd dus voor de Foodblogswap! Jullie hebben het misschien al eerder voorbij zien komen op mijn blog, het is een initiatief waarbij foodbloggers van elkaars blog bakken/koken. Deze maand mocht ik koken van de blog Kiwi&zo van Lisette. Op haar blog deelt Lisette gezonde recepten, ze vindt het een uitdaging om lekkere, goedkope en snelle recepten te ontwikkelen. Neem eens een kijkje op haar blog!
Deze heerlijke Simpele sla wraps passen in een eetwijze volgens het boek ''de Voedselzandloper'', klik hier voor de boekrecensie van Lisette. Je kunt ook variëren met dit recept, kies bijvoorbeeld voor blokjes kipfilet of geraspte kaas i.p.v. cashewnoten, of gebruik volkoren wraps i.p.v. de sla wraps. Voor welke variatie je ook kiest, het is een lekkere en snelle maaltijd!

Simpele sla wraps
voor twee personen

1 blik kidneybonen, 310 gr
4 grote bladeren ijsbergsla
2 tomaten
1/4 komkommer
twee handjes cashewnoten, grof gehakt
1 klein blikje tomatenpuree
1 stengel bleekselderij
1 sjalotje
1 teen knoflook
gedroogde chilipeper, naar smaak
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel kurkuma
olijfolie

Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes en laat de kidneybonen uitlekken. Was de bleekselderij, verwijder eventueel de draden en snijd in plakjes. Haal de bladeren voorzichtig van de krop ijsbergsla en was ze.

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin het sjalotje, knoflook en bleekselderij. Voeg nu de chilipeper, komijnzaad en kurkuma toe en bak dit kort even mee. Voeg de tomatenpuree en kidneybonen toe en verwarm dit goed.

De grote bladeren ijsbergsla gebruik je als wrap of kommetje. Schep hierin de blokjes tomaat en komkommer, bovenop schep je wat van het kidneybonen mengsel. Bestrooi met de cashewnoten.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...