woensdag 3 juli 2013

Italiaanse varkenshaas


Thuis eten wij niet vaak vlees, maar een keer in de zoveel tijd kan ik echt zin hebben in een stukje vlees. Vaak is het dan een stukje biefstuk, kip of zoals hier een heerlijk hartig varkenshaasje. Het is een simpel recept uit Foodies magazine, maar een echte smaakbom! Combineer met een lekkere simpele salade en je hebt een geweldig diner. 
Varkenshaas is niet alleen een lekker mals en mager stukje vlees. Het bevat ook veel vitamine B1, deze zorgt voor de verbranding van koolhydraten uit ons voedsel, hiervan krijgen we energie. Ook vitamine B12 komt veel voor in varkensvlees, dit voorkomt bloedarmoede en zorgt voor de vorming van gezonde rode bloedcellen. Goede redenen dus om dit heerlijke Italiaanse varkenshaasje eens te proberen!

Italiaanse varkenshaas
voor twee personen

1 grote varkenshaas
1 bol mozzarella
100 gr zongedroogde tomaatjes
1 eetlepel groene pesto
handje pijnboompitten
olijfolie
zout
peper

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Snijd de mozzarella in blokjes en hak de zongedroogde tomaatjes grof. Meng de mozzarella en zongedroogde tomaatjes met de groene pesto. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de varkenshaas in over de lengte en vouw hem open. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Verwarm een grillpan en gril de varkenshaas ongeveer 4 minuten op de opengesneden kant. Draai het vlees om en schep er het mozzarella mengsel op. Bestrooi met de pijnboompitten en grill nog ongeveer 5-6 minuten.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Hallo Anneke,
    Zojuist hebben wij Italiaanse varkenshaas gegeten.
    Het smaakte heerlijk en ook snel gemaakt.
    Ook na een dag werken heb je zo een lekker gerecht op tafel.
    We hebben al diverse recepten aan ons favoriete lijstje toegevoegd, dit recept krijgt ook een plaatsje.
    Ga vooral zo door, wij zijn elke keer weer benieuwd!
    Pa & Ma

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...