woensdag 10 juli 2013

Pasta met gerookte zalm



Weer z'n makkelijk receptje, je staat nog geen kwartier in de keuken en je hebt een heerlijke pasta! En je hebt de saus lekker zelf gemaakt, geen zakjes of pakjes met vreemde E-nummers. Met de simpelste smaakmakers, namelijk knoflook, peper en zout, maar je een heerlijke romige saus. Ik durf te wedden dat je iedereen in een mum van tijd aan tafel krijgt zodra de geuren van deze pasta zich verspreiden. 
Meestal heb ik geen probleem om weinig koolhydraten te eten, maar zo af en toe heb ik echt zin in een lekkere pasta, het is echt comfort food! Ik zorg dan wel altijd dat ik speltpasta of volkorenpasta gebruik. Deze bevatten langzame koolhydraten en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel langzamer stijgt. Hierdoor geeft het langer een verzadigd gevoel en heb je minder snel honger. Verantwoord genieten dus van deze heerlijke pasta! 

Pasta met gerookte zalm
voor twee personen

150 gr spelt- of volkorenpasta, bijvoorbeeld spaghetti
100 gr gerookte zalm
25 gr parmezaanse kaas + extra ter garnering
1.5 dl room
1 teen knoflook
klein handje verse bieslook
zeezout
peper

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm de room langzaam in een pan, pers het teentje knoflook boven de pan uit. Breng op smaak met zout en flink wat peper.

Snijd de zalm in reepjes, rasp de parmezaanse kaas en snijd de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm.

Giet de pasta af, doe hem terug in de pan en meng de parmezaanse kaas en room erdoor heen. Houd wat bieslook achter ter garnering en meng de rest door de pasta. Schep als laatste de gerookte zalm erdoor, anders wordt de zalm te gaar.

Garneer met bieslook, wat geraspte parmezaanse kaas en bestrooi met wat peper.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Ja Anneke, het wordt misschien een beetje afgezaagd, maar wederom een heerlijk recept. Wij hebben gesmuld!
    Veel liefs Pa & ma

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...