zondag 18 augustus 2013

Frittata met rode ui, courgette en geitenkaas



Met warm weer heb ik altijd zin om makkelijke dingen in de keuken te maken. Zoals deze heerlijke frittata, even de groenten aanbakken, alle ingrediënten mengen en daarna, hup de oven in. Tijd om weer in de tuin of op het balkon te gaan zitten! Daarna snel alle borden op tafel en tijd om te genieten van een lekkere lichte, maar toch vullende maaltijd. 
De frittata is lekker als lunch, maar met een simpele salade ook een perfecte avondmaaltijd!
Natuurlijk kun je dit recept ook als basis aanhouden en er jou favoriete ingrediënten in verwerken. Dit recept is vegetarisch, maar je zou er ook reepjes kipfilet in kunnen verwerken of kies een mildere soort kaas dan geitenkaas. Ook qua groenten zijn er vele variaties te bedenken, kies ook eens voor spinazie en tomaten of gebruik eens een zak groentenmix uit de supermarkt. 
Deze frittata heeft ons erg goed gesmaakt en wij gaan er dan de komende tijd ook lekker op los variëren!


Frittata met rode ui, courgette en geitenkaas
voor 2 a 3 personen

2 kleine courgettes, in reepjes gesneden
6 eieren
2 rode uien, in partjes gesneden
100 gr geitenkaas
gedroogde Provençaalse kruiden, naar smaak
125 ml kookroom
olijfolie
boter om in te vetten
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier, zorg dat het bakpapier aan alle kanten uitsteekt. Klem de rand van de springvorm erop en vet deze in met een beetje boter. 

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui voor ongeveer 5 minuten, tot de uien zacht zijn. Voeg de courgette reepjes en Provençaalse kruiden toe en bak nog even door. Breng op smaak met zout en peper en laat even afkoelen in de pan.

Klop de eieren, de room en de verbrokkelde geitenkaas in een grote kom. Voeg de groenten toe aan het eierenmengsel en meng alles goed door elkaar.

Schenk het mengsel in de springvorm en zet dit voor ongeveer 45 minuten in de oven.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...