zondag 22 september 2013

Gnocchi met spinazie in tomatensaus


Geloof 't of niet maar deze zomer at ik in Italië voor het eerst gnocchi, heerlijk! Ik vraag me af waarom ik dit niet eerder gegeten heb? 
Gnocchi is een Italiaanse pasta soort, gnocchi is het meervoud van het Italiaanse gnocco dat ''klont'' betekend. Er zijn twee soorten namelijk gnocchi di patate, gemaakt van aardappel en tarwemeel en gnocci van tarwe, gemaakt van pasta deeg.
Dit gerecht zie je vaak zonder extra groenten, maar voor de voedingswaarde heb ik spinazie toegevoegd. Spinazie is super gezond, dat weet iedereen, we kennen immers allemaal Popeye nog! Spinazie zit barstensvol vitamines zoals onder andere vitamine C, K en A, mineralen zoals mangaan, magnesium, ijzer en calcium. Alle vitaminen en mineralen versterken het immuunsysteem waardoor je kans op ziektes tegengaat en gifstoffen sneller uit het lichaam worden afgevoerd.
Het recept ziet er misschien niet heel snel uit maar dat is het wel. Eerst de simpele saus maken, de gnocchi koken (die ik gebruik hoeft maar twee minuutjes te koken) en nog even snel de oven in om de kaas te laten smelten. Een aanrader, deze Gnocchi met spinazie in tomatensaus!

Gnocchi met spinazie in tomatensaus
voor twee personen

400 gr gepelde tomaten
klein blikje tomatenpuree
500 gr gnocchi di patate (in de supermarkt bij de pasta)
150 gr verse spinazie, goed gewassen
1 bol mozzarella
50 gr parmezaanse kaas, geraspt
1 ui
2 dikke tenen knoflook
een paar blaadjes verse basilicum, eventueel ter garnering
gedroogde Italiaanse kruiden, naar smaak
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 220°C.

Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje mee. Voeg de gepelde tomaten toe, roer ze stuk en laat de saus op middelmatig vuur voor ongeveer 15 minuten koken. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de mozzarella in plakken.

Schep de gnocchi in een ovenschaal en roer de saus met de spinazie erdoor. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met parmezaanse kaas.

Zet de ovenschotel voor ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Garneer met de blaadjes verse basilicum.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Dit ziet er heel smakelijk uit! Lekker hoor zo uit de oven, ga ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...