maandag 16 september 2013

Hartige Italiaanse wentelteefjes


Dit heerlijke recept deelde collega C. met mij. Ik heb zelf plakjes tomaat toegevoegd, je zou ook parmaham kunnen toevoegen als je het nog hartiger wil, of gebruik eens tapenade in plaats van pesto.
Je kunt alle kanten op met deze hartige wentelteefjes, lekker voor de lunch of met een kop soep of salade als diner. Met simpele ingrediĆ«nten maak je vaak de lekkerste dingen, daar is dit recept wel weer het bewijs van!

Hartige Italiaanse wentelteefjes
voor twee stuks

4 boterhammen
bol mozzarella
kleine tomaat
pesto
paar blaadjes verse basilicum
20 gr parmezaanse kaas, geraspt
75 ml melk
1 ei
olijfolie
zeezout
peper

Snijd de mozzarella en tomaat in dunne plakken. 

Besmeer de boterhammen met een dun laagjes pesto. Beleg twee boterhammen met plakjes mozzarella en tomaat en leg hierop wat blaadjes basilicum. Bestrooi met zout en peper en leg de andere boterhammen erop, met de pesto kant naar beneden. 

Meng het ei met de melk en parmezaanse kaas. Dompel de sandwiches aan beide kanten in het mengsel.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hartige wentelteefjes aan beide kanten in ongeveer 10 minuten tot de kaas zacht is.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...