zaterdag 7 september 2013

Zalm uit de oven met een spinazie kikkererwtensalade


Wij eten vaak zalm en dan vind ik het wel leuk om deze steeds op een andere manier te combineren en te bereiden. Zalm uit de oven is voor mij de makkelijkste manier; op smaak breng met kruiden, olijfolie erover en hup de oven in, je hebt er geen werk meer aan! Ik had nog een blik kikkererwten in de kast staan, dus al snel volgde het idee om deze zalm met rozemarijn te combineren met een kikkererwtensalade.
Kikkererwten zijn heel gezond, ze bevatten erg veel vezels en eiwitten, hierdoor is het voor vegetariĆ«rs een ideale vervanging van vlees. Bovendien kun je er alle kanten mee op, je kunt er hummus van maken, falafel, soep, toevoegen aan couscous of curry's en je kunt ze ook roosteren en eten als snack. Kikkererwten zijn peulvruchten en bevatten zink, ijzer en vitamine B. Ook bevatten deze peulvrucht stoffen die zorgen voor een goede nachtrust en ontgifting van de lever. Goede reden dus om dit heerlijke recept snel op het menu te zetten!

Dit recept bedacht ik voor Lekker Tafelen, een team foodies schrijft hier dagelijks over eerlijke en smaakvolle maaltijden.

Zalm uit de oven met een spinazie kikkererwtensalade
voor twee personen

2 zalmfilets
400 gr kikkererwten uit blik
handvol tomaatjes, liefst verschillende kleuren en soorten
200 gr verse spinazie
250 gr yoghurt
1 rode ui
1 citroen
15 gr verse dille
rozemarijn, gedroogd
olijfolie
zout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spoel de kikkererwten in een vergiet goed af tot het schuim verdwenen is en laat ze uitlekken.

Halveer de tomaatjes, snijd de rode ui in halve maantjes en verwijder eventueel harde steeltjes van de spinazie. Meng de tomaatjes, ui, de helft van de dille en de spinazie met de kikkererwten. Meng er een scheutje olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.

Leg de zalm in een ovenschaal, bestrooi met de rozemarijn, besprenkel met olijfolie en wrijf dit goed in de zalm. Bestrooi met zout en peper. Bak de zalm in ongeveer 20 minuten in de oven.

Snijd de overige helft van de verse dille fijn en meng deze door de yoghurt. Was de citroen goed en rasp de schil van de citroen (alleen het geel), meng dit door de yoghurt samen met wat citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de salade op een bord, leg hierop de zalm en schep er een flinke lepel van de yoghurtsaus op.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...