zondag 3 november 2013

Salade met geitenkaas en gemarineerde aubergine en courgette



Dat ik dol ben op geitenkaas hoef ik jullie niet meer te vertellen. Dat blijkt ook wel uit de vele recepten met geitenkaas op mijn blog. Zoals deze heerlijke quiche, deze risotto, de frittata, of deze gezellige tomatentaartjes met geitenkaas. 
De salade met geitenkaas is natuurlijk ook een groot favoriet. Vooral deze variatie met gemarineerde aubergine en courgette, even iets anders dan de standaard salade. Met lekker veel groenten en hierdoor is het ook echt een maaltijdsalade. 
Aubergine is een gezonde groenten, bevat veel vezels en weinig calorieën. Ook is de aubergine rijk aan mineralen en is sterk vochtafdrijvend. Door de aubergines eerst te bestrooien met zout en te laten uitlekken voorkom je dan ze veel olie opzuigen. Tevens zorgt dit ervoor dat de aubergine beter verteerbaar wordt.
Dit recept bewijst dat salades niet alleen in de zomer heerlijk zijn. Ga jij deze heerlijke salade met geitenkaas en gemarineerde aubergine en courgette uitproberen?



Salade met geitenkaas en gemarineerde aubergine en courgette
voor 1 persoon

100 gr geitenkaas
halve courgette
halve aubergine
handje pompoenpitten
ongeveer 5 kerstomaatjes, gehalveerd
flinke hand rucola melange
theelepel honing
2 eetlepels balsamicoazijn
olijfolie
1 teen knoflook, geperst
peper
zeezout

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 5mm dik, bestrooi met zout en laat een half uurtje staan. Spoel daarna goed af en dep de aubergine plakken droog. Snijd ook de courgette in plakken van 5mm dik en besprenkel alle plakken met een beetje olijfolie. 

Maak in een grote kom een dressing van de balsamicoazijn, knoflook, zout, peper en 3 eetlepels olijfolie. 

Grill de courgette en aubergine in een grillpan op hoog vuur. Meng de nog warme plakken courgette en aubergine door de dressing en laat dit zo een half uurtje staan.

Besprenkel de geitenkaas met de honing en verwarm deze even onder de grill.

Leg de rucola op een bord en verdeel de plakjes gemarineerde aubergine en courgette over de rucola. Leg de geitenkaas erop en leg de tomaatjes erbij. Bestrooi met de pompoenpitten, peper en zout. Besprenkel met nog wat olijfolie.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...