donderdag 30 januari 2014

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham


Een pizza Bianca is een eenvoudige pizza zonder tomatensaus, met heerlijke, pure smaken! Dit recept is snel en makkelijk, je hebt alleen wat geduld nodig zodat het deeg kan rijzen. Dus een diepvriespizza vol met kunstmatige toevoegingen in de oven schuiven is echt geen optie meer. Wist je dat je van de E-nummers in diepvriespizza's onder andere astma klachten kunt krijgen en darmstoornissen kunt ontwikkelen?
Ga dus voor een zelfgemaakte pizza met de beste, pure ingrediĆ«nten! De kerstomaatjes in dit recepten zorgen voor veel vitaminen en anti-oxidanten. Ook de basilicum is heel gezond, het versterkt ons immuunsysteem. De pijnboompitten geven niet alleen een lekkere bite maar zijn ook een goede bron van essentiele vetzuren die je hersenen, hart en botten beschermen. Zo is deze heerlijke pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham een verstandigere keuze!


Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham
voor 1 pizza

200 gr bloem
half zakje droge gist
150 gr geitenkaas
80 gr rauwe ham
handje pijnboompitten
125 gr kerstomaatjes, gehalveerd
balsamicocreme (crema di balsamico)
handje verse basilicum
zeezout
olijfolie

Meng in een kom de bloem met een snufje zeezout. Voeg de gist, 2 eetlepels olijfolie en 100 ml. lauwwarm water toe. Kneed het in 5 tot 10 minuten tot een soepel deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek z'n 45 minuten rijzen.

Klop de lucht uit het deeg en rol het op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een cirkel van ongeveer 5mm dik. Laat ongeveer 10 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verbrokkel de geitenkaas, verdeel over de pizza en druppel er 1 eetlepel olijfolie overheen. Bak de pizza voor 6 tot 8 minuten in de oven.

Haal de pizza uit de oven en verdeel de ham, kerstomaatje en pijnboompitten er over. Bestrooi met de verse blaadjes basilicum en besprenkel met de balsamicocreme. 

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Mmm dit ziet er heerlijk uit! Ik was al een tijdje op zoek naar een receptje waarbij ik balsamico kon gebruiken :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...