maandag 3 februari 2014

Kruidige garnalenrisotto


Een tijd geleden ontving ik bij mijn abonnement op Foodies magazine het kookboek De Zilveren Lepel Vis. Een lekker dik boek, niet alleen met recepten maar ook beschrijvingen van alle belangrijke vissen en schaaldieren. Hier vind je bijvoorbeeld informatie over waar je op moet letten als je vis koopt, wat de beste bereidingswijze zijn en welke alternatieven er zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat het boek mij in eerste instantie tegen viel. Maar de laatste tijd heb ik het al meerdere malen doorgebladerd en het is eigenlijk een heel fijn boek om te hebben! Fijn als naslagwerk en voor inspiratie. Maar ook voor de lekkere recepten, zoals deze heerlijke kruidige garnalenrisotto!


Kruidige garnalenrisotto
voor 4-5 personen

320 gr risottorijst
150 gr gepelde garnalen
150 gr doperwtjes, diepvries
halve rode paprika, in reepjes
1.5 liter visbouillon
glas droge witte wijn 
1 ui of sjalotje, gesnipperd
handje verse platte peterselie, fijngehakt
halve theelepel paprikapoeder
halve theelepel milde kerriepoeder
roomboter
olijfolie
zout
peper

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de rijst toe, schep om en zorg dat alle korrels glanzend zijn. Voeg de wijn toe en laat deze inkoken. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en laat deze steeds absorberen en verdampen, blijf goed door roeren. 

Het duurt ongeveer 18 minuten voordat de rijst klaar is, de buitenkant moet zacht zijn, maar de binnenkant moet nog wel een ''bite'' hebben.

Voeg halverwege de kooktijd de paprika, doperwten, paprikapoeder en kerriepoeder toe. 

Ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de garnalen toe.

Als de rijst net gaar is en lekker romig haal je de pan van het vuur. Voeg een klontje roomboter toe en de fijngehakte verse peterselie. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Laat de risotto 10 minuten rusten met de deksel op de pan.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...