dinsdag 26 augustus 2014

Courgettesalade met cannellinibonen


Deze heerlijke en lekkere simpele salade is gebaseerd op een recept van Gino D'Acampo. Binnen een paar minuten heb je een geweldige salade, ideaal voor de lunch. Maar je kunt hem ook serveren als voorgerecht of als bijgerecht bij een lekker witvisje. 
Cannellinibonen komen uit Italie en zijn romig wit van kleur en nier-vormig. Ze hebben een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Ze zijn erg voedzaam en zorgen voor een voldaan gevoel. Bonen zijn een rijke bron van vezels, eiwitten en goede koolhydraten. Daarnaast zitten ze vol vitamine, mineralen en anti-oxidanten. Vanwege hun hoge vezelgehalte hebben bonen een tragere invloed op je bloedsuikerspiegel, hierdoor ga je niet snel snaaien na het eten van deze salade.



Courgettesalade met cannellinibonen
voor 1 persoon

1 courgette
1 klein blikje cannellinebonen
1 citroen
handje verse kruiden, ik gebruikte platte peterselie en munt
olijfolie
zeezout
peper

Was de courgette en snijd hem overlangs met een kaasschaaf in dunne plakken. Gebruik de kern van de courgette niet, deze heeft weinig smaak.

Was de citroen en boen de schil goed schoon. Rasp wat van de citroenschil boven de courgettesalade. Pers ook wat citroensap uit boven de courgettelinten. 

Spoel de bonen uit blik en laat de bonen uitlekken in een vergiet. Hak de verse kruiden fijn. Voeg de bonen en kruiden toe aan de salade. 

Breng de salade op smaak met een scheut goede olijfolie, zout en peper. Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar en laat de smaken een paar minuten intrekken voordat je de salade opdient.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...