zaterdag 23 augustus 2014

Taco's met zalm en mango-avocadosalsa


Al een tijdje wilde ik een gerechtje met taco's maken. Taco recepten bevatten vaak weinig groenten en veel vlees en zout (de bekende pakjes en zakjes), ik wilde juist een lekker licht gerecht maken. Dit recept heeft vele lekkere smaken; romige avocado, zoete mango, pittig door de rode ui en rode peper en lekker fris door de zure room. 
Mango's hebben veel goede eigenschappen en zitten boordevol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Zo is deze tropische vrucht rijk aan vitamine A, E en selenium dat je beschermt tegen hart- en vaatziekten. Ook bevat mango veel ijzer en vitamine C. Wist je dat het eten van mango je huid zachter en glanzend maakt en er voor zorgt dat verstopte poriën in de huid zich openen? Ook helpt mango tegen maagzuur en slechte spijsvertering. Vind je mango snijden een lastig klusje? In dit filmpje zie je hoe je het beste te werk kunt gaan.



Taco's met zalm en mango-avocadosalsa
voor twee personen

+/- 200 gr zalmfilet
4 a 6 tacoschelpen
1 mango
1 avocado
1 rode ui
1 rode peper
1 citroen
flinke hand gemengde sla
125 gr zure room
handje platte peterselie, fijngehakt
handje verse munt blaadjes, fijngehakt
olijfolie
zeezout

Snijd de mango en avocado in blokjes. Snipper de rode ui fijn en hak de chilipeper en de kruiden fijn. Was de citroen en rasp wat van de schil. Meng deze ingrediënten door elkaar en breng op smaak met een beetje citroensap en een snufje zout.

Dep eventueel de zalm droog en verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de zalm 2-3 minuten per zijde in de pan. Laat de zalm iets afkoelen en verdeel vervolgens in stukjes.

Leg wat gemengde sla in de taco schelp, schep hierop de mango-avocadosalsa en verdeel hierover vervolgens de zalm. Roer de zure room los en schep een lepeltje op de zalm.

Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...