maandag 22 september 2014

Gevulde vijgen met geitenkaas


Aan mijn laatste recepten te zien zit ik in een geitenkaasperiode... Na het heerlijke rode uientaartje met geitenkaas kwam de salade met bacon, geitenkaas en nectarines....en dan nu deze heerlijke gevulde vijgen met geitenkaas. Een lekker snel voorgerechtje barstensvol smaak en prachtige herfstkleuren. 
Op dit moment zijn de verse vijgen overal verkrijgbaar, op de markt, bij de groentenman maar ook in de supermarkt. Verse vijgen zijn, in tegenstelling tot de gedroogde variant, niet lang verkrijgbaar. Dus als je ze ziet; neem ze mee!
Vijgen zijn echte vitaminebommetjes en rijk aan mineralen en vezels. Door de vele vezels werken ze goed voor de spijsvertering en zorgen ze ervoor dat suikers gelijkmatig door het lichaam worden opgenomen. Daardoor ontstaan er geen grote pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Ook de kalium die in vijgen zit helpt het bloedsuikerniveau controleren. Daarnaast bevatten vijgen omega 3 en omega 6 vetzuren, hierdoor zijn ze goed ter voorkoming van hart- en vaatziekte. 


Gevulde vijgen met geitenkaas
voor 4 stuks

4 verse vijgen
100 gr verse geitenkaas
8 dunne plakjes spek
4 takjes verse rozemarijn
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
1 theelepel tijm, fijngehakt
honing
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de vijgen voorzichtig en snijd de bovenkant in vieren zonder ze volledig door te snijden.

Meng de fijngehakte tijm en rozemarijn door de geitenkaas. Rol de kaas vervolgens tot balletjes. Leg de kaasballetjes in de vijgen en druk een beetje aan, zodat de gevulde vijgen mooi rechtop blijven staan.

Wikkel de spek om de vijgen en bestrooi met zout en peper. Druppel er een beetje honing over en steek er een takje rozemarijn in.

Leg de gevulde vijgen in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet de schaal voor 5 minuten in de oven.

Enjoy!

1 opmerking:

  1. Idd, een heerlijke combi, vijgen met geitenkaas. Ik had ze een tijd geleden ook gemaakt, maar dan "verfrommelde" droge ham erover gelegd. Deze zijn presentatiegewijs véél mooier dan de mijne ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...