maandag 8 september 2014

Rode uientaartje met geitenkaas


Nu de zomer op zijn einde loopt krijg ik alweer steeds vaker zin in herfstige recepten. Verwarmende gerechten zoals ovenschotels, stoofgerechten en quiches. Dit rode uientaartje met geitenkaas is ook echt heerlijk comfort food, om heel blij van te worden! Lekker met een salade maar ook heerlijk bij de borrel.
Rode uien zijn niet alleen mooier dan hun standaard broertjes maar ze zijn ook gezonder, ze bevatten meer voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen. Rode uien zijn goed voor je bloed, bestrijden verkoudheid en stabiliseert het cholesterolgehaltes in het lichaam. Ook zijn ze goed voor botten, hart en bloedvaten en kraakbeen.



Rode uientaartje met geitenkaas
voor 4 personen

400 gr rode uien
1 laurierblaadjes
olijfolie
2 eetlepels tijm
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels balsamico azijn
100 ml rode wijn
5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
1 eetlepel bloem
100 gr zachte geitenkaas
deegroller
taartvorm, rechthoekig 15x30cm of rond 24cm Ø

Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de uien voor ongeveer 2 minuten. Voeg het laurierblaadje, de helft van de tijm en de basterdsuiker toe en bak de ui voor ongeveer 2 minuten verder. Blus af met de balsamico en de rode wijn en laat het mengsel op laag vuur ongeveer 30 minuten smoren.

Kneed de plakjes deeg tot een grote bal en rol het met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en zet deze weg in de koelkast tot de uienvulling klaar is.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verdeel de uienvulling over de taartbodem en strooi de geitenkaas en de overige tijm eroverheen. Bak de taart voor ongeveer 20 minuten in de oven. Laat het uientaartje een beetje afkoelen en serveer.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...