dinsdag 21 oktober 2014

Eimuffins met ham, kaas en tomaat


In het weekend is het heerlijk om uitgebreid te ontbijten, veel mensen doen dat met een eitje. Maar iedere week het standaard gekookte of gebakken eitje is ook zo saai...Probeer deze eimuffins eens! Ik maakte ze met ham, kaas en tomaat maar je kunt natuurlijk allerlei ingrediënten gebruiken. Misschien heb je in de koelkast nog wel een restje paprika liggen, een stukje geitenkaas of een paar champignons? Laat je creativiteit de vrije loop en je begint je weekend gegarandeerd goed!


Eimuffins met ham, kaas en tomaat
voor 4 stuks

3 eieren
1 plakje kaas
1 plakje ham
1 kleine tomaat
paar sprietjes verse bieslook
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Vet 4 holtes van een muffinvorm in met een beetje olijfolie.

Klop de eieren los in een schaaltje met een beetje zout en peper en verdeel het mengsel over de vier holtes.

Snijd de ham en kaas in kleine stukjes. Verwijder het kroontje van de tomaat en snijd de tomaat in vier plakjes. Verdeel de ingrediënten over de met ei gevulde vormpjes.

Bak de muffins in de oven voor ongeveer 20 minuten.


Hak de bieslook en bestrooi de muffins ermee.
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...