zondag 30 november 2014

Rodekooltaart met geitenkaas


Deze heerlijke rodekooltaart met geitenkaas is een recept uit de Allerhande van november. Het is een heerlijke en kleurrijke quiche waar je helemaal vrolijk van wordt op een grauwe dag! De klassieke combinatie van rode kool met appel en rozijnen is in een modern jasje gestoken en smaakt heerlijk met de geitenkaas.
Rode kool is niet alleen een hele mooie groente om te zien maar hij is ook erg gezond. Rode kool is namelijk rijk aan mineralen en vitamine A, B en C. Vooral het vitamine C gehalte is hoog en bevat ook thiocyanaat dat een antibiotische werking heeft. Het eten van rode kool is erg gunstig voor de bloedsomloop, gezonde darmen en tegen eczeem.



Rodekooltaart met geitenkaas
voor 4 personen

6 a 8 plakjes bladerdeeg
600 gr rodekool
125 gr verse geitenkaas
1 appel, bijv. elstar
50 gr rozijnen
4 eieren
200 gr crème fraîche
50 gr walnoten
2 eetlepels honing
olie of boter om in te vetten
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een quichevorm van ongeveer 24 cm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en bak voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Snijd de rodekool in reepjes. Breng de kool met de honing en 50 ml water aan de kook. Laat op een laag vuur 10 minuten stoven met de deksel op de pan.

Snijd de appel in stukjes. Voeg de appel en rozijnen toe aan de kool en stoof 5 minuten mee. Laat daarna het rodekoolmengsel goed uitlekken in een vergiet.

Klop de eieren los in een kom en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel de kool, geitenkaas, noten en het eimengsel in die volgorde over de bladerdeegbodem. Bak voor ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

1 opmerking:

  1. Deze heb ik ook uitgescheurd. Leek me erg lekker. Dank voor het testen. Nu weet ik zeker dat ik dit recept binnenkort ga proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...