donderdag 11 december 2014

Bosvruchten crumble ontbijt


Dit gezonde ontbijtje is een echt feestje! Dit is pas heerlijk wakker worden op een koude ochtend; een lekker zoet, warm ontbijt met een krokant korstje. De diepvriesbessen zet je de avond ervoor in de koelkast, zodat ze kunnen ontdooien. Zo heb je 's ochtends nauwelijks werk! 
Natuurlijk kun je ook verse bessen gebruiken, maar die zijn in de winter lastiger te vinden en daarnaast ook een stuk duurder. Je kunt natuurlijk ook seizoensfruit gebruiken in plaats van bosvruchten. Het recept komt uit Pascale Naessens boek Puur Eten.


Bosvruchten crumble ontbijt
voor twee personen

600 gr bosvruchten uit de diepvries
50 gr gemengde zaden (lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, enz.)
50 gr havermout
vloeibare honing

Ontdooi de bessen en laat ze goed uitlekken. Het sap kun je lekker opdrinken of bijvoorbeeld toevoegen aan je smoothie.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de zaden en havermout in een kom en voeg de honing toe, meng tot alles aan elkaar plakt.

Neem een ovenschaal en doe de bosvruchten hierin, verbrokkel het havermout mengsel over de vruchten.

Zet 20 minuten in de oven.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...