woensdag 17 december 2014

Rosbief met spinazie en wortelsausje


Deze week deel ik een heerlijk kerstmenu met jullie. Na een aperitief (de feestelijke vlierbloesemcocktail) en het lekkere voorgerecht (Zalmcarpaccio met avocado en grapefruit) is het vandaag alweer tijd voor het hoofdgerecht!
Deze verschrikkelijk lekkere Rosbief met spinazie en wortelsausje is een recept van Pascale Naessens. Ik mag wel zeggen dat Pascale de koningin is van puur eten. Het is een snel en makkelijk recept, daarnaast heb je weinig ingredienten nodig. Maar die paar ingredienten samen zorgen voor een geweldige smaakcombinatie, perfect voor het kerstmenu!



Rosbief met spinazie en wortelsausje
voor 2 personen

1 stuk rosbief voor 2 personen
300 gr verse spinazie
geroosterde sesamzaadjes
koriander
1 grote wortel
1 stukje gember van 1 cm, zonder schil
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels geroosterde sesamolie
zeezout
peper

Schil de wortel met een dunschiller en snijd in kleinere stukken. Doe de wortel, de gember, de sesamolie en de sojasaus in een keukenmachine of blender. Mix tot je een dikke saus krijgt. Voeg eventueel nog wat sojasaus en/of sesamolie toe indien de saus te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

Schroei de rosbief aan alle kanten dicht in een pan met olijfolie. Reken ongeveer 1 minuut per kant. Doe ondertussen een scheutje olijfolie in een andere pan en laat de spinazie slinken. Kruid met zout en peper.

Snijd het vlees in dunne plakjes, leg op een bord, kruid met zout en peper en lepel er het wortelsausje over. Leg de spinazie ernaast. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en fijngehakte koriander.


Enjoy Christmas!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...