zondag 7 december 2014

Tortelloni uit de oven


Deze tortelloni uit de oven is een heerlijk en ook lekker simpel recept. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig! Je hoeft alleen de tortelloni even een paar minuutjes te koken. Daarna meng je alle ingrediënten en doe je ze in een ovenschaal, je verdeelt de Parmezaanse kaas erover en schuift het in de oven. Daarna is het lekker genieten van een heerlijke ovenschotel met pasta. Je kunt er wat groenten bij serveren of een simpele salade.
Voor dit recept gebruikte ik Tortelloni ai funghi porcini (eekhoorntjesbrood), maar je kunt natuurlijk ook tortelloni met een andere vulling gebruiken. Tortelloni is de grote versie van tortellini, deze kun je ook gebruiken.



Tortelloni uit de oven
voor 2 a 3 personen

250 gr tortelloni naar keuze
500 gr passata di pomodoro
1 bol mazzarella
50 gr Parmezaanse kaas
hand verse platte peterselie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de tortelloni voor 3 minuten. 

Hak de platte peterselie fijn en de mozzarella in kleine stukjes. Meng in een kom de passata, mozzarella en peterselie. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper.

Laat de tortelloni na het koken goed uitlekken en meng daarna voorzichtig door de saus.

Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Bak de tortelloni voor 30 minuten in de oven.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...