zondag 25 mei 2014

Gegratineerde spinazietortilla's


Het recept voor deze heerlijke gegratineerde spinazietortilla's komt uit het mei nummer van Foodies magazine. Ik maakte ze toen mijn broer kwam eten en maakte er een simpele salade bij, het viel erg goed in de smaak! Je kunt eventueel ook hamreepjes toevoegen, maar ik ging voor een vega-variant...
Wraps zijn lekker snel en makkelijk, ik eet ze vaak als ik even geen inspiratie heb. De vulling voor deze tortilla's is net even iets anders en de wraps worden gegratineerd, dit maakt het extra lekker! 

maandag 19 mei 2014

Bonensalade met tonijn en munt


Wat een heerlijk weer is het, eindelijk! Tijd om weer lekker zomers te gaan eten; lekker veel fruit, lichte maaltijden, salades... en af en toe lekker BBQ'en ;-) Voor door de weeks zijn de salades hier favoriet in de zomer! Dit recept is weer eens wat anders; een bonensalade. Bonen zijn super voedzaam, je kunt op deze salade dus wel even teren. Bonen (ook wel peulvruchten) zijn rijk aan vezels, eiwitten en goede koolhydraten. De vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet snel verhoogt, hierdoor blijf je langer verzadigd en krijg je geen last van snaaibuien.
Deze salade komt uit het boek Mijn Italiaanse dieet van Gino D'Acampo, een van oorsprong Italiaanse chef die in Engeland woont en daar ook regelmatig op tv te zien is. De salade is eenvoudig maar de smaken passen perfect bij elkaar. De zoete smaak van de rode ui in combinatie met de frisse munt en de bonen is heerlijk! Restjes zijn ook heerlijk als gezonde lunch!

maandag 12 mei 2014

Zalm met erwtenmuntsaus


Dit recept komt uit Foodies magazine, het april nummer op precies te zijn. Ik wist meteen dat ik dit recept ging uitproberen toen ik het zag! Die aardappeltjes zien er toch hartstikke gezellig uit? En wat is er nou gezonder dan een erwtensaus. Klinkt misschien een beetje gek, maar de saus is lekker zoet en fris door de munt. Lentekriebels gegarandeerd bij dit recept! 
Wist je dat munt al sinds de oude Egyptenaren gebruikt wordt als geneeskruid? Zo helpt het tegen misselijkheid, hoofdpijn, bevorderd het de spijsvertering en heeft het een antibacteriĆ«le werking. Dit kruid is heerlijk in je thee of geeft je water een lekker fris smaakje, maar probeer zeker ook eens deze zalm met erwtenmuntsaus!

dinsdag 6 mei 2014

Gezonde aardbeien chocolade milkshake


Milkshakes...erg lekker, maar met ingrediĆ«nten als roomijs en volle melk niet gezond en een echte suiker- en caloriebom. Wil je toch genieten van dit lekkere drankje? Probeer dan eens deze gezonde aardbeien chocolade milkshake!
De bevroren aardbeien zorgen voor de frisse smaak en de structuur van ijs. De melk heb ik vervangen door amandelmelk. Deze plantaardige melk is lactosevrij en bevat weinig verzadigde vetten. Daarbij zijn amandelen een bron van antioxidanten, vitamine E en calcium. Een perfecte en gezonde vervanger dus!

zondag 4 mei 2014

Frisse pasta met ricotta, doperwten en gerookte zalm


Pasta kun je natuurlijk heel het jaar door eten. Maar in de lente, wanneer we allemaal niet kunnen wachten op de zomer, is een frisse pasta wel zo lekker. Bijvoorbeeld deze pasta met gerookte zalm en doperwten. Het is een lichte pasta door het gebruik van ricotta. Ricotta is een verse, frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk. De smaak is mild en een beetje zoetig en ricotta bevat weinig zout en vet. Ricotta betekent ''opnieuw gekookt'', het wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft bij het maken van kaas. 
Ook de doperwten maken de pasta lekker fris. Je kunt verse doperwten gebruiken, maar deze zijn maar een korte periode verkrijgbaar, namelijk van half mei tot half juli. Diepgevroren zijn de doperwtjes gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Doperwten zijn eigenlijk geen groente maar een peulvrucht. De kleine ronde vruchten zitten namelijk verscholen in peulen. Doperwten bevatten veel ijzer en zitten boordevol voedingsvezels. Ook bevatten deze groene knikkertjes vitamine B1, goed voor energie en dit heeft ook een positieve werking op het zenuwstelsel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...