dinsdag 13 januari 2015

Banaan-kokos pannenkoekjes met cacaonibs


Misschien heb je ze online al wel een keer voorbij zien komen; bananenpannenkoekjes. Je maakt ze van 1 rijpe banaan en twee eieren. De pannenkoekjes zijn super gezond en lekker, al meerdere keren heb ik ze in het weekend gemaakt, een heerlijk ontbijtje! 
De havermout in dit recept maakt de pannenkoekjes voedzamer. Om de pannenkoekjes wat spannender te maken heb ik deze keer geraspte kokos en cacaonibs toegevoegd. 
Cacaonibs zijn gemaakt van rauwe cacao. In rauwe cacao zijn in tegenstelling tot normale chocola alle vitamine, mineralen en enzymen behouden. Ook bevat rauwe cacao geen melk en suiker. Daarnaast is rauwe cacao goed voor hart- en bloedvaten, je bloeddruk, je cholesterol en is het rijk aan antioxidanten. Net zoals bij normale chocolade regelt rauwe cacao ook de endorfineproductie in je lichaam, na dit ontbijtje ben je dus helemaal happy!



Banaan-kokos pannenkoekjes met cacaonibs
voor 8 kleine pannenkoekjes

1 rijpe banaan
2 eieren
2 eetlepels geraspte kokos+ extra ter garnering
1 eetlepel cacaonibs, + extra ter garnering
3 eetlepels havermout
evt. honing
kokosolie

Doe de banaan, eieren, geraspte kokos en cacaonibs in de blender en maal tot het een geheel is. Roer de havermout door het mengsel.

Verhit kokosolie in een koekenpan met een goede antiaanbaklaag. Doe een beetje beslag, ongeveer twee eetlepels, in de pan en bak de pannenkoekjes om en om bruin.

Bestrooi de pannenkoekjes met geraspte kokos, cacaonibs en eventueel een beetje honing.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...