woensdag 15 april 2015

Thaise basilicum pesto


Een paar dagen geleden kreeg ik van een collega een flinke bos verse basilicum, niet de gewone ''Italiaanse'' maar Thaise basilicum. De smaak van Thaise basilicum is heel anders, deze heeft een sterke anijssmaak. De groene blaadjes zijn ook donkerder. Thaise basilicum wordt ook vaak gebruikt in de Oosterse geneeskunst. Het helpt tegen verkoudheid, astma en hoofdpijn, ook werkt het goed ter bevordering van de spijsvertering.


Het leek me leuk om met de Thaise basilicum een pesto te maken. In plaats van Parmezaanse kaas en pijnboompitten heb ik nu Oosterse smaken gebruikt. De cashewnoten, gember, vissaus en limoensap maken deze pesto tot een groot succes. Erg lekker bij vlees, vis, door een salade, met rauwkost, op een rijstwafel enz enz. Gewoon te lekker! Dus; hup dit weekend even naar de toko en snel uitproberen, je krijgt er geen spijt van!



Thaise basilicum pesto

35 gr Thaise basilicum blaadjes
50 gr cashewnoten, ongezouten
1 grote teen knoflook, gepeld 
stukje verse gember (+/-2cm), geschild
sap van 1 limoen
3 eetlepels vissaus
flinke scheut olijfolie
zout


Rooster de cashewnoten in een droge pan, let op dat ze niet aanbranden.

Doe de Thaise basilicum, de geroosterde cashewnoten, knoflook, gember, het limoensap en vissaus in een keukenmachine. Je kunt ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en laat de keukenmachine draaien tot er een pesto ontstaat. Voeg eventueel nog meer olijfolie toe.

Proef en voeg eventueel een beetje zout toe.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...