zondag 10 mei 2015

Caprese plaattaart


Caprese is toch echt wel een klassieke combinatie die veel mensen lekker vinden. Ik ben ook dol op mozzarella, tomaat en basilicum. Dit keer maakte ik een plaattaart met deze ingredienten en de kleuren van de Italiaanse vlag! Kies mooie en rijpe tomaten voor deze plaattaart, deze zijn lekker smaakvol.

Deze plaattaart is super makkelijk en snel om te maken. Eigenlijk is het een simpel alternatief voor een quiche. Nu hoeft je alleen maar een rol vers bladerdeeg te nemen en de randjes om te vouwen, een stuk sneller! Je kunt alle kanten op met een plaattaart, de variatie mogelijkheden zijn eindeloos. Ik koos voor de pure caprese smaken, yum!


Een rol vers bladerdeeg vind je in de koeling van je supermarkt. Bijvoorbeeld van AH eigen merk of Tante Fanny. Je vind het bladerdeeg vaak in hetzelfde vak als de blikjes voor het maken van croissantjes en vers pizzadeeg. Heb je nog plakjes bladerdeeg in de vriezer liggen? Deze kun je natuurlijk ook gebruiken. Laat de plakjes ontdooien en leg ze naast elkaar, laat ze ongeveer 1 cm overlappen. Druk de randjes goed vast zodat er een rechthoekige deeglap ontstaat.


Caprese plaattaart
voor 2 personen (of lunch voor 4 personen)

1 rol vers bladerdeeg
2 tomaten
1 bol mozzarella
4 eetlepels passata
1 ei
wat blaadjes verse basilicum
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg op het bakpapier. Vouw de randjes om. Snijd de randjes een klein stukje in met een mes, zo kan het bladerdeeg mooi rijzen.

Bak de bodem 15 minuutjes in de voorverwarmde oven.

Haal het bladerdeeg uit de oven en druk de bodem in. Verdeel de passata in een dunne laag over de bodem.

Verwijder de kroontjes uit de tomaten. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Verdeel de plakken tomaten en mozzarella over de bodem. Bestrooi de plaattaart met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie.

Kluts het eitje. Bestrijk met een kwastje het ei over de randen zodat deze straks mooi goudbruin worden.

Bak de plaattaart 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de caprese plaattaart uit de oven en verdeel hierover de blaadjes verse basilicum.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...