maandag 18 mei 2015

Halloumi en zoete aardappel salade


Dit soort gerechtjes zijn echt mijn lievelings! Heerlijke pure smaken, gezond en super simpel om te maken. De smaken van de zoete aardappel, halloumi, kerstomaatjes en basilicum zijn echt super lekker bij elkaar. Dus geef je binnenkort een etentje voor vrienden of familie? Maak dan zeker dit heerlijke voorgerechtje!

Halloumi is een heerlijke kaas, gemaakt van zowel geiten- als schapenmelk. Je kunt halloumi grillen en bakken, het is een kaas die niet smelt. Dit komt door het hoge eiwitgehalte. De halloumi krijgt een lekker krokant korstje als je hem grillt. Je koopt halloumi bij Marokkaanse en Turkse winkeltjes. De halloumi met basilicum die ik voor dit recept gebruikte kocht ik bij Lidl.


De zoete aardappel hoef je niet te schillen, je kunt de schil gewoon eten. In en net onder de schil zit veel voedingswaarde verborgen. Was de zoete aardappel wel goed en snijd eventuele slechte plekjes weg. Wist je dat zoete aardappelen ontzettend veel antioxidanten bevatten? Maar liefst 1.5 keer zoveel als blauwe bessen!


Halloumi en zoete aardappel salade
voorgerechtje voor 2 personen

1 zoete aardappel
225 gr halloumi (ik gebruikte halloumi met basilicum, gekocht bij Lidl)
200 gr kerstomaatjes
bakje verse basilicum
peper
zeezout


Verwarm de oven voor op 220 graden.

Was de zoete aardappel en snijd lelijke plekken eventueel weg. Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer 5mm dik. Leg de plakken in een braadslee, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de zoete aardappel 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de halloumi in plakken. Besprenkel de plakken halloumi met een beetje olijfolie. Verwarm een grillpan en grill hierin de halloumi tot de plakken een mooie grillstreep krijgen. Draai om en grill ook de andere kant.

Was de tomaatjes en snijd ze doormidden.

Leg een bedje van basilicum op de borden, leg hierop de gebakken zoete aardappel en de gegrilde plakken halloumi. Leg de kerstomaatjes eromheen.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...