zondag 24 mei 2015

Kabeljauw met shiitake en dille












Bladerend door Foodies magazine kwam ik dit lekkere recept tegen. De combinatie van vis met paddenstoelen is niet zo alledaags dus ik was erg benieuwd. De smaak van de kruidige shiitake is er lekker met de kabeljauw en dille. Het recept is ook nog eens heel makkelijk en snel te bereiden, de ingredienten bak je in een pakketje in de oven.

Deze kabeljauw is 'al cartoccio' bereid, letterlijk betekend dit 'in een pakje gekookt'. Dit zorgt ervoor dat de vis niet uitdroogt en lekker sappig blijft. De warme lucht circuleert binnen het bakpapier en gaart zo de ingredienten. Vouw het papier goed dicht en bind het vast, zodat de smaakvolle sappen geen kant op kunnen. 



Dit recept is lekker in combinatie met pappardelle. Het gaarvocht is een lekker sausje dat het gerecht compleet maakt. Maar het recept is ook ideaal om een dagje wat beter op te letten en geen koolhydraten te eten, een heerlijke lichte maaltijd. Eet er dan een lekkere salade bij en gebruik twee keer zoveel shiitakes.



Kabeljauw met shiitake en dille
voor 4 personen

200 gr shiitakes
4 takjes dille
4 stukken kabeljauwfilet
peper
zeezout
200 ml crème fraîche
4 stukken bakpapier
keukentouw

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Maak de shiitakes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de shiitakes over de vellen bakpapier en leg er een takje dille op. Leg de kabeljauwfilets erop en bestrooi met zout en peper.

Verdeel de crème fraîche over de vis en pak het bakpapier aan de bovenkant bij elkaar. Bind de pakketjes vast met het keukentouw. Let op dat er geen openingen in het bakpapier zitten.

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...