woensdag 20 mei 2015

Ontbijtwraps



Heb jij een standaard ontbijtje voor het weekend? Afbakbroodjes, toast, een eitje of misschien wel gezonde bananenpannenkoekjes? Ik heb een leuk receptje voor je om eens lekker af te wisselen. Deze wraps zijn heerlijk voor een relaxed weekend ontbijtje. Een verrassende afwisseling voor het standaard roerei!

Het is een goede keuze om eieren te eten bij het ontbijt. Eieren bevatten veel goede voedingsstoffen, ze geven je energie en zorgen er ook voor dat je geen hongergevoel meer hebt. Naast eitwitten en ijzer zijn eieren ook rijk aan foliumzuur en E, D en B vitamines. Er zitten z'n 70 calorieën in een ei. Dat zijn er vrij weinig, zeker omdat je er lang een vol gevoel van houdt. Soms hoor je weleens dat eieren slecht zijn voor je cholesterol, maar zolang je het bij 1 a 2 eieren per dag houd krijg je echt nergens last van.


Ontbijtwraps
voor 2 wraps

2 tortilla wraps
4 eieren
1 klein sjalotje
2 eetlepels tomatentapenade
flinke hand rucola melange
olijfolie of boter
zeezout
peper

Verwarm de wraps even in de magnetron.

Besmeer de tortilla wraps met de tomatentapenade en verdeel hierover de rucola melange.

Pel en snipper het sjalotje.

Breek de eieren boven een kom en klop ze even kort los. Meng het gesnipperde sjalotje erdoor en breng op smaak met peper en zout. 

Verhit een klein scheutje boter of olijfolie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag. Schenk het eimengsel in de pan en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de wand van de pan blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog lobbig zijn en glanzend. 

Verdeel het roerei over de wrap en rol op.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...