maandag 4 mei 2015

Spinaziesalade met aardbeien, mozzarella en walnoten


Wie is er nou niet gek op aardbeien? Lekker zoet en super gezond. Heerlijk op een beschuitje, taartje, in je smoothie, met Griekse yoghurt of gewoon een schaaltje aardbeien als tussendoortje. Maar in een salade zijn aardbeien ook erg lekker. Bijvoorbeeld in combinatie met spinazie en mozzarella zoals in dit recept. De salade krijgt een lekkere bite door de walnoten, yum!


Aardbeien zijn heel populair, in Nederland staan ze op de vijfde plek van meest gegeten fruitsoorten. Wist je dat de aardbei eigenlijk geen vrucht is? Het is een schijnvrucht, de pitjes aan de buitenkant zijn de echte vruchten. Aardbeien bevatten weinig calorieën, 100 gr bevat slechts 29 kilocalorieën! 

In deze zomerkoninkjes zit ook veel vitamine C, op de kiwi na het meeste van alle fruitsoorten. Goed voor je weerstand, je huid en haar. Vitamine C is een antioxidant, deze zorgt ervoor dat bepaalde schadelijke stoffen in je lichaam geneutraliseerd worden. 



Spinaziesalade met aardbeien, mozzarella en walnoten
voor 1 persoon

2 flinke handen verse spinazie
150 gr aardbeien
75 gr mini mozzarellabolletjes
handje walnoten
honing
balsamicoazijn
olijfolie
peper
zout

Hak de spinazie grof, zo is het straks makkelijker eten. Meng de salade in een kom met een scheut goed olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door en leg de spinazie op een bord.

Laat de mini mozzarellabolletjes goed uitlekken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden.

Verdeel de mozzarella, de aardbeien en de walnoten over de spinaziesalade.

Besprenkel de salade met balsamicoazijn, een beetje honing en eventueel nog wat peper.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...