zondag 3 mei 2015

Teriyaki asperges met garnalen


Vaak heb ik in de diepvries een zak grote garnalen liggen, altijd makkelijk om in huis te hebben. Met een restje groenten kun je zo toch een lekkere maaltijd op tafel zetten. Ik had nog wat groene asperges over en maakte er een heerlijk teriyaki sausje bij, een goede combinatie! Teriyaki saus kun je natuurlijk kant en klaar kopen in de supermarkt. Maar je kunt het ook heel simpel zelf maken. Op deze manier weet je precies wat je eet en omzeil je de vele E-nummers in de supermarktflesjes.

Groene asperges zijn iets sterker en pittiger van smaak dan de witte variant. Ook bevat de groene variant meer vitamine C en caroteen dan hun witte broertjes. Dit komt doordat de groene asperges langer aan de wortel van de plant blijven en bovengrond groeien. Een heel groot pluspunt van de groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen, heel fijn!



Ik maakte dit gerecht met garnalen, ik ben dol op vis, schaal- en schelpdieren. Maar als vleesliefhebber zou je ook voor biefstuk kunnen kiezen. Bak dan reepjes biefstuk kort mee met de asperges. Ik ging voor een lekker lichte maaltijd maar je kunt natuurlijk altijd rijst of bijvoorbeeld noedels toevoegen, lekker!


Teriyaki asperges met garnalen
voor 1 persoon

250 gr groene asperges
100 gr grote garnalen, gepeld
2 theelepels honing
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 teen knoflook
stukje verse gember, geraspt
chiliflakes uit een molentje, naar smaak
olijfolie

Snijd ongeveer 2 tot 3 cm van de houtige onderkant van de groene asperges, dit deel kun je weggooien. Snijd de asperges daarna in kleine stukjes van z´n 3 cm. 

Verhit een scheutje olijfolie in een pan of wok en bak hierin de groene asperges een paar minuten tot ze zachter worden. Voeg de geraspte gember toe en pers de teen knoflook boven de pan. Bak de gember en knoflook even kort mee.

Voeg de honing, sojasaus en rijstazijn toe aan de asperges en roer de saus door. Breng de saus op smaak met de chiliflakes.

Doe de grote garnalen in de pan en laat ze goed doorverwarmen.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...