vrijdag 5 juni 2015

Citroencake met kokos

Soms heb je zin om iets lekker te bakken maar moet het ook weer niet te ingewikkeld worden. Lekker smullen zonder er uren voor in de keuken te staan...Deze simpele citroencake met kokos is dan ideaal! Het is een lekkere frisse cake en de kokos maakt de cake lekker zomers. Ben je geen bounty fan, dan laat je de kokos gewoon lekker weg.

Wil je deze simpele cake toch speciaal maken? Giet dan icing over de cake! Het glazuur maak je door 140 gr poedersuiker, 3 eetlepels water en sap van een halve citroen te mengen. De icing giet je over de afgekoelde cake en laat je vervolgens uitharden, yum!




Citroencake met kokos
10-12 plakjes

225 gr patentbloem
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels geraspte kokos
120 gr boter, ongezouten
Rasp van 1 citroen
220 gr kristalsuiker
2 eieren
125 ml melk


Verwarm de oven voor op 160 graden.

Zeef de bloem en bakpoeder in een kom. Voeg de geraspte kokos toe en meng de ingredienten goed.

Neem een grote kom en klop met een mixer de boter en het citroenrasp tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de suiker toe, blijf kloppen tot er een bleke, romige massa ontstaat.

Voeg een voor een de eieren toe en klop ze er steeds goed door. Zet de mixer op de laagste stand en voeg geleidelijk en steeds afwisselend het bloemmengsel en de melk toe tot je een glad beslag krijgt.

Vet een cakeblik in en schep het beslag erin. Bak de cake 60-65 minuten in de oven. Laat de cake 10 afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...