woensdag 22 juli 2015

Champignons uit de oven met Parmezaanse kaas


Ik ben dol op champignons en er belandt dan ook vaak een bakje in mijn winkelkarretje. Vandaag deel ik een heerlijk en simpel bijgerecht met jullie; champignons uit de oven. Lekker op smaak gebracht met knoflook, kappertjes, citroen, basilicum en last but not least; een heerlijk gesmolten laagje Parmezaanse kaas! Deze champignons smaken heerlijk met een biefstukje en zoete aardappelfrietjes.

Champignons bevatten veel voedingsstoffen, vezels, B vitamines en maar weinig calorieën. Ze zitten vol met antioxidanten en werken ontstekingsremmend. Deze schimmels bevatten B12, tot voor kort werd gedacht dat deze vitamine alleen in dierlijke producten en zeewier zat. Niet voor niets zijn champignons dus de ideale vleesvervanger. 



Champignons uit de oven met Parmezaanse kaas
bijgerecht voor 2 personen

250 gr (kastanje)champignons
25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel citroensap
klein handje verse basilicum
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de champignons schoon en snijd grote champignons doormidden. Meng de champignons in een ovenschaaltje met de knoflook, kappertjes, citroensap, gescheurde blaadjes basilicum, een scheut olijfolie, peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de champignons uit de oven en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal nog een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.


Enjoy!



LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...