woensdag 8 juli 2015

Salade met kalkoen, mango en granaatappelpitjes

























Wat een prachtige kleuren, als je deze salade op tafel zet moet iedereen wel vrolijk worden toch? Ook de smaak is heerlijk, de mango en granaatappelpitjes maken de salade lekker zomers. De salade zet je lekker snel op tafel maar is toch net even anders. Het recept komt uit Foodies magazine en moet je zeker snel eens uitproberen!

De granaatappelpitjes maken deze salade extra lekker, altijd een bijzonder lekkere toevoeging die zoetzure smaakexplosie! Ook zijn deze pitjes heel gezond, ze zijn rijk aan vitamines (bijvoorbeeld vitamine C) en zitten vol met antioxidanten. De rode pitjes werken ook ontsteking remmend, bloeddruk verlagend en zorgen voor een mooie huid. Extra veel pluspunten dus! Kijk alleen wel uit met het verwijderen van de pitjes uit de granaatappel, het rode sap geeft lastige vlekken! Je kunt bij AH ook een bakje met granaatappelpitjes kopen, zij hebben het lastige werk al voor je gedaan.


Salade met kalkoen, mango en granaatappelpitjes
voor 4 personen

200 gr jonge bladsla
2 kalkoenschnitzels
1 granaatappel
1 mango
1 rode ui
4 eetlepels wittewijazijn
4 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel mosterd
3 eetlepels mangochutney
olijfolie
cayennepeper
zeezout
peper

Halveer de granaatappel en klop de pitten eruit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in dunne plakken. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.

Roer de wittewijnazijn, het sinaasappelsap, de mosterd en de mangochutney met peper en zout door elkaar. Klop er 3 eetlepels olijfolie doorheen.

Snijd de kalkoenschnitzels in reepjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak het vlees rondom in ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Meng de sla met de granaatappelpitjes, de mango, de ui, de sinaasappeldressing en de kalkoenreepjes.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...