Pagina's

zondag 29 november 2015

Zoete aardappelmuffins

Jamie Oliver gaat in z'n nieuwe boek en tv show Everyday Super Food op de gezonde tour. Deze ontbijt muffins zag ik voorbij komen op tv en ik wilde ze meteen maken, ik ben dol op zoete aardappel! Ze zijn echt heel makkelijk te maken en super lekker. De zoete aardappel zorgt voor veel vitamine C en de proteïnen uit de eieren, hüttenkäse en pitten zorgen voor een vol gevoel tot de lunch. Je kunt twee muffins eten als ontbijt, yum!

Je kunt deze muffins ook maken met pompoen in plaats van zoete aardappel. De baktijd is dan iets korter, check na 35 minuten of de muffins gaar zijn.



Zoete aardappelmuffins
voor 12 stuks

600 gr zoete aardappel
4 bosuitjes
1 rode peper
6 eieren
3 eetlepels hüttenkäse
250 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr Parmezaanse kaas + extra
handje zonnebloempitten
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Knip uit bakpapier 12 blaadjes van 15x15cm, zit zijn de muffinvormpjes.

Schil en rasp de zoete aardappel, vang het rasp op in een grote kom. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de chilipeper fijn. Meng de bosui en chilipeper door de zoete aardappel en voeg de eieren, hüttenkäse en zelfrijzend bakmeel toe. Rasp de Parmezaanse kaas boven de kom. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Besprenkel met de extra Parmezaanse kaas en zonnebloempitten.

Bak de muffins 45 minuten in de oven. Check of de muffins gaar zijn door er een sateprikker in te steken, als deze er schoon uitkomt zijn de muffins gaar.

Je kunt de muffins af laten koelen, maar nog een beetje warm zijn ze ook erg lekker! Je kunt ze in de koelkast een paar dagen bewaren.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten